Δ. Κουτσούμπας: “Δεν μπορεί ο Υπουργός Παιδείας να μιλά ανιστόρητα” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Το τελευταίο διάστημα στήνεται σκόπιμα ένα αποπροσανατολιστικό δίπολο γύρω από τα ζητήματα και της Παιδείας. Σιγοντάρεται και από την κυβέρνηση και από τη ΝΔ” είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Η ΝΔ σας κάνει πολύ μεγάλη τιμή χωρίς να ίσως να το συνειδητοποιεί, όταν σας κατηγορεί ότι πάτε να εφαρμόσετε σοβιετικό μοντέλο στην Παιδεία, τόνισε ο κ .Κουτσούμπας.

“Η αναγκαιότητα και η ωριμότητα να καταργηθούν οι αναχρονισμοί αυτοί που επιβιώνουν –και στο μάθημα των θρησκευτικών – είναι εκ των ων ουκ άνευ. Είναι πάγια τοποθέτηση του ΚΚΕ. Όμως αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει προσεγγίσεις και απλουστεύσεις τύπου Φίλη. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι ανάγκη και επίκαιρο ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους όμως αυτό δεν μπορεί να οδηγεί τον υπουργό Παιδείας να μιλά και ανιστόρητα και απλουστευτικά, ενοχοποιώντας για παράδειγμα το σύνολο της Εκκλησίας. Ας είμαστε πιο προσεχτικοί” συνέχισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

“Δεν μπορεί η κατάργηση αυτών των αναχρονισμών να προτάσσεται και ως προπαγάνδα και ως στάχτη στα μάτια μπροστά σε όλους τους άλλους αναχρονισμούς που εξακολουθούν να υπάρχουν στην εκπαίδευση. Δεν θα σας επιτρέψουμε να στήσετε νέες κάλπικες διαχωριστικές γραμμές του στυλ “είσαι με τον Φίλη εναντίον της Εκκλησίας” ή “είσαι με την Εκκλησία και με τον Ιερώνυμο”, “είσαι με τους παλιούς καναλάρχες ή με τους καινούριους και με τον κ. Παππά”. Γι’ αυτό δίνουμε βάρος στην ουσία, γιατί για εμάς εξίσου μεγάλος αναχρονισμός είναι για τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες ή ένας εκπαιδευτικός να κάνει δύο και τρία μαθήματα εκτός της ειδικότητάς του”.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμα