Είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό από την Μητρόπολη Μεσσηνίας στους πληγέντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σχετικά με την παροχή βοήθειας και στήριξης στους πλημμυροπαθείς. Ο Μητροπολίτης σημείωσε, ότι 200 οικογένειες βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, σύμφωνα με πρώτη καταγραφή των Ενοριών. Περίπου 1.000 άτομα πρέπει άμεσα να στηριχθούν, με είδη πρώτης ανάγκης. Ο κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη η Μητρόπολη θα παρέχει κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό στο Άσυλο Ανιάτων Καλαμάτας. Επίσης, θα προσφέρει φαγητό μεσημέρι και βράδυ στους πληγέντες, το οποίο θα μπορούν να πάρουν από το Άσυλο ή το Γηροκομείο της Μητρόπολης με βεβαίωση του Εφημερίου της ενορίας.

Για τους 55 φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι οποίοι έμεναν στην Εστία που πλημμύρισε και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ανέφερε ότι άμεσα πρέπει να φύγουν. Ενημέρωσε ότι η Μητρόπολη μπορεί να φιλοξενήσει 15 άτομα στην Εκκλησιαστική Εστία στην οδό Αγ. Γεωργίου, ενώ για τα υπόλοιπα 40 άτομα έκανε έκκληση για φιλοξενία, καθώς έχουν και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η Μητρόπολη δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στη δοκιμασία των συνανθρώπων μας, ενώ σχολίασε την απουσία συνεργασίας και συντονισμού των τοπικών φορέων στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Ταυτόχρονα κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς, τους επιχειρηματίες αλλά και τους πολίτες, να συνδράμουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Τέλος, ενημέρωσε ότι αναμένεται βοήθεια από την Αθήνα και την Κύπρο,καθώς άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα