Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς στην Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)
19 Σεπτεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς στην Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίας Άννας Κατερίνης, η έναρξη της κατηχητικής χρονιάς για την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με την Α΄ Σύναξη Κατηχητών.

Η Σύναξη άρχισε με την τέλεση του Μικρού Αποδείπνου, την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και την ανάγνωση σχετικής ευχής σε κατηχητές και κατηχήτριες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Στη συνέχεια με μέριμνα του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως επιδόθηκαν σε όλους τους Κατηχητές τα διοριστήρια έγγραφα, για την άσκηση της κατηχητικής διακονίας κατά τη νέα περίοδο.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη ομιλία του στα στελέχη τόνισε ότι η ζωή του χριστιανού, πολύ περισσότερο του Κατηχητή, οφείλει να διέπεται από ακράδαντη πίστη, συνέπεια βίου και ζήλο για την προσπάθεια διάδοσης του Λόγου του Θεού.

Ευχαρίστησε, τέλος,  όλα τα μέλη του Κατηχητικού Έργου για την προσφορά τους και ευχήθηκε μια γόνιμη και καρποφόρα κατηχητική χρόνια.

Η Α΄ Σύναξη Κατηχητών ολοκληρώθηκε με προβολή δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας, ανακοινώσεις, παροχή οδηγιών και δεξίωση.

Ι. Μ. Κίτρους

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment