Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου στη Μητρόπολη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου στη Μητρόπολη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου πανηγύρισε η Τοπική μας Εκκλησία την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15/9.

Την παραμονή της εορτής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσας, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου Αρχιμ. Συμεών, πολλούς ακόμα κληρικούς, συνοδείες μοναζουσών και πλήθος κόσμου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ ανήμερα της εορτής, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο π. Απόστολος Θάνος, ο οποίος και ομίλησε.

Η μνήμη του Οσίου Γερασίμου εορτάστηκε επίσης και στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσης.
Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιοςτέλεσε τα εγκαίνια του 27ου Σπιτιού Γαλήνης της Τοπικής μας Εκκλησίας,  το οποίο έρχεται να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως στον τομέα της σίτισης, το οποίο καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες σε φαγητό χιλίων επτακοσίων περίπου (1700) και πλέον συμπολιτών μας. Το νέο Σπίτι Γαλήνης θα στεγαστεί στο υπόγειο «Δεληγεώργειο» Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου φιλοξενούνται οι κατηχητικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις της ενορίας. Μετά τον Αγιασμό ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους, Κληρικούς και λαϊκούς και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Χαίρομαι γιατί ένα ακόμη όνειρο πραγματοποιείται σήμερα. Ένα όνειρο το οποίο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της μεγάλης διακονίας που έχουμε αναλάβει στην Τοπική μας Εκκλησία εδώ και χρόνια». Ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πολύτιμη βοήθεια τους στη συμβολή αυτού του έργου και όλες τις εθελόντριες οι όποιες μαγειρεύουν και τόνισε ότι «το φαγητό που δίδεται στα άτομα που έχουν ανάγκη είναι καρπός αγάπης, ο οποίος πηγάζει από την αγάπη τους για βοήθεια αλλά και από την αγάπη του κόσμο να συμπαρασταθεί στους αδελφούς που έχουν ανάγκη».

Ι. Μ. Δημητριάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment