Εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
3 Σεπτεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη της Ανακομιδής των σεπτών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ν. Ηράκλειο. Πλήθος κόσμου συνέρευσε ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου, αλλά και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, που φυλάσσεται εντός του Ιερού Ναού.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα τελέσθηκε o Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο θαυμαστό βίο του «Αγίου της υπομονής» Νεκταρίου, ο οποίος, αφού με καρτερία υπέμεινε τις ανθρώπινες συκοφαντίες αποκαταστάθηκε από το Θεό στην ουράνια δόξα.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Εορτής το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνθηκε προς το εκκλησιαστικό πλήρωμα και μίλησε για τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου και την παρρησία που έχει ενώπιον του Θεού, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους μας άξιο πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα ήθους, πίστης, αλλά και ευσέβειας, ευχόμενος εγκάρδια προς όλους ο Άγιος Νεκτάριος να πρεσβεύει για την σωτηρία όλων μας!

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment