Η εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως, στον οποίο φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, τελέσθηκε απόψε Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της προ δεκαετιών αφίξεως της αγίας εικόνας της Φανερωμένης στη Σύρο και στα όσα θαυμάσια επετελέσθησαν δι` αυτής και προέβη σε μία αναδρομή των προτυπώσεων της Παναγίας στην Παλαιά Διαθήκη και σε μία αναφορά των γεγονότων της ηγιασμένης επίγειας ζωής της στην Καινή Διαθήκη και υπογράμμισε τη συμμετοχή της, μέχρι σήμερα, στη ζωή της Εκκλησίας και του κάθε πιστού, διά της πρεσβευτικής και μεσιτικής της μητρικής παρρησίας, και συνεχάρη τέλος τους Εφημερίους του Ναού για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως.
Αύριο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στο ιερό Προσκύνημα της Αγίας Θέκλης, στον Πύργο της Τήνου, έργο του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεσογαίας Αγαθονίκου Φιλιππότη, του Τηνίου.

Σήμερα το πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανού, των Εφημερίων του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρων Εμμανουήλ και Αντωνίου, μετά του Αρχιδιακόνου Αλεξίου, επί τη εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης, θαυματουργή Εικόνα της οποίας φυλάσσεται από δεκαετιών στο Ναό, παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι δέχθηκαν τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, που μετέφερε ο Αρχιερατικός Επίτροπος.

img_7901 img_7911 img_7920 img_7924 img_7927 img_7942 img_7952img_7964 img_7986 img_8000 img_8041

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα