Η τελική φάση της «ΣΑΡΙΣΑ 2016» παρουσία του Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, την 22 Σεπτεμβρίου ε.έ., η οποία είχε οριστεί ως την Ημέρα των Διακεκριμένων Επισκεπτών, παρακολούθησε την τελική φάση της Στρατιωτικής Ασκήσεως «ΣΑΡΙΣΑ 2016», εις τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πεδίου Βολής και Ασκήσεων των περιοχών Ασκού και Προφήτου.

Κατά την διάρκεια της Ασκήσεως, παρέστησαν ο Αρχηγός  Γ. Ε. Σ., Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Διοικητής Γ’ΣΣ/NRDC-GR,  Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής, οι Διοικητές των Ταξιαρχών και των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και τις Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες όπου εδρεύουν οι σχηματισμοί που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις, καθώς και πολλοί Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Προ της ενάρξεως της Στρατιωτικής Ασκήσεως,  ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο  Επιτελάρχης της ιδίας Μονάδος, παρουσίασε στους παρισταμένους την Γενική Τοποθέτηση της Επιχειρήσεως, η οποία πραγματοποιείτε κατά το χρονικό διάστημα 19 με 23 Σεπτεμβρίου 2016, υπό την γενική ευθύνη και συντονισμό της 1ης Στρατιάς, στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή της ασκήσεως, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, έχοντας ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.

Μετά το πέρας των Ασκήσεων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη των Οπλικών Συστημάτων και των Στρατιωτικών Μέσων, ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί προς τους ασκουμένους, ενώ παράλληλα απευθύνθηκαν και ευχαριστίες προς όλους όσους, συνέβαλαν με οιοδήποτε τρόπο  δια την επιτυχή έκβαση της όλης στρατιωτικής δράσεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα