Ιερατική Σύναξη κληρικών στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, για το νέο Εκκλησιαστικό έτος συνεκλήθη το πρωί της Τρίτης 06 Σεπτεμβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,  εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά την καθιερωμένη προσευχή, απηύθυνε προς όλους τους κληρικούς λόγια αγάπης και πατρικές ευχές εν’ όψη του νέου ανατέλλοντος Εκκλησιαστικού Έτους, κάνοντας παράλληλα μία μικρή ανασκόπηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τους θερινούς μήνες όπου και δεν είχαν συγκληθεί η καθιερωμένες μηνιαίες συνάξεις, όπως είναι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, μέσα από την οποία προέκυψαν επωφελή αποτελέσματα και μαρτυρήθηκε η ενότητα της Πίστεως, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου καθώς επίσης και την επιτυχή ολοκλήρωση των θερινών δραστηριοτήτων, που έλαβαν χώρα εις  φιλοξενείο νέων της περιοχής Σοχού, οπού εφέτος φιλοξενήθηκαν πάνω από τριακόσιοι νέες και νέες, εντελώς δωρεάν για περίπου ένα μήνα.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του, ομίλησε περί του Λόγου του Θεού και των δύο ειδών της Θεολογίας, την εμπειρική και την ακαδημαϊκή, τονίζοντας ότι Ένας είναι ο Λόγος του Κυρίου και δεν είναι σωστοί οι όροι που κατά καιρούς χρησιμοποιούνται όπως «Πέτριος Λόγος» ή  «Παύλειος Λόγος». Η πνευματική εμπειρία είναι εκείνο το ζωτικό στοιχείο που βοηθάει τον άνθρωπο να πλησιάσει τον Χριστό και τέλος όλοι έχουμε την υποχρέωση, να ζούμε την εμπειρία που μας χαρίζει η Αγία μας Εκκλησία μέσα από την Λειτουργική ζωή, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης.

Στο δεύτερος μέρος ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε σε θέματα επικοινωνίας και ποιμαντικής μερίμνης που πρέπει να έχουν οι κληρικοί με τον συνάνθρωπο, κυρίως αυτές τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο κάθε Ναός είναι ένα κέντρο πνευματικής αναγεννήσεως. Ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κάνουν έντονη την παρουσία τους, σε διάφορες περιοχές της Μητροπόλεως.

Καταλήγοντας, ομίλησε περί του προσφυγικού ζητήματος και των προσφύγων που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας που ευρίσκοντο εντός των ορίων της επαρχίας  και τους οποίους η Μητρόπολη Λαγκαδά, προσπαθεί πάντοτε  με διακριτικό τρόπο να παρέχει την όποια ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί.

Αναφερόμενος κατόπιν, στο μεγάλο θέμα της νεολαίας, έδωσε κατευθυντήριες γραμμές και συμβουλές προς τους Ιερείς, ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν όσο το δυνατό καλύτερα, τα κατηχητικά και τις γενικότερες δράσεις τους γύρω από τους νέους, ενώ συνεχάρη και όλους όσους συνετέλεσαν στην πλήρη επιτυχία που σημειώθηκε μέσα από το πνευματικό κέντρο «Αγία Κυράννα» και τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που πραγματοποιούνται εκεί, ώστε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν να καταφέρουν να επιτύχουν στις προαγωγικές τους εξετάσεις.

Τέλος, ενημέρωσε όλους του Κληρικούς για την πορεία των έργων που είναι υπό εξέλιξη στις κατά τόπους ενορίες, καθώς επίσης και για τις επερχόμενες εόρτιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη στο άμεσο χρονικό διάστημα με πρώτη την Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελεσθεί επί τη ευκαιρία της επετείου της κατά θαυμαστόν τρόπο ευρέσεως του Σεπτού Λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρός Κυράννης της Οσσαίας, την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου, εις τον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και  διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχίας μας,  ενώ η Ιερατική Σύναξη του Σεπτεμβρίου έκλεισε με γεύμα, το οποίο παρετέθη στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα