Μαντινείας Αλέξανδρος: “Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο προτού χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι και καλέσει τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της χώρας στον καθιερωμένο αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος μιλάει για την προσευχή στα σχολεία και για τις κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και για την πρωινή προσευχή, την οποία με εγκύκλιο το υπουργείο δεν καθορίζει ως υποχρεωτική στο πρόγραμμα.

Δεν είναι το μόνο που μας ξενίζει από το υπουργείο Παιδείας, αλλά έχουμε αλλεπάλληλες ενέργειες οι οποίες προβληματίζουν τους κληρικούς και στενοχωριούνται και οι ίδιοι αλλά και όλοι οι συμπολίτες, επεσήμανε ο Μητροπολίτης.

«Το ερώτημα είναι γιατί έχει βάλει στόχο το υπουργείο να πολεμήσει την Εκκλησία, αλλά αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «καθώς και στο παρελθόν υπήρχαν κυβερνήσεις οι οποίες την πολεμούσαν».

Επικαλέστηκε τον λόγο του Καραμανλή ο οποίος είχε πει ότι οι Έλληνες είμαστε τρελοί, λόγια που είχε πει και ο Κολοκοτρώνης, αλλά έχουμε γνωστικό Θεό ο οποίος παρεμβαίνει τον κατάλληλο χρόνο και μας σώζει.
Η κίνηση αυτή του υπουργείου δείχνει ότι έχουμε γνωστικό θεό. Οι άλλοι έχουμε παλαβώσει όλοι.

«Θα πάω στο σχολείο, θα κάνω τον αγιασμό και θα τονίσω, βέβαια, ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε σε μια καμπή κρίσεως στην οποία πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι είχαμε, τι χάσαμε και τι μας λείπει», πρόσθεσε.

“Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.”

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κλείνοντας τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να γυρίσουμε στις αξίες της παράδοσής μας:

«Πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες της φυλής μας, πίσω στην παράδοση, στην πίστη της οικογένειας, της πατρίδος. Αλλιώς σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα και θα σβήσουμε», κατέληξε ο κ.κ. Αλέξανδρος.

arcadiaportal.gr

Διαβάστε ακόμα