Με λαμπρότητα τελέσθηκε η δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 24 – 25  Σεπτεμβρίου 2016 η δεύτερη κατά το έτος Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, μεσυμμετοχή Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων και πλήθους μεγάλου του Λαού του Θεού.

Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος,  συγχοροστατούντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αγίνης κ. Εφραίμ, Κορίνθου κ. Διονυσίου και του οικείου Ιεράρχου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακάινιση του κάθε ανθρώπου, ο οποίος συντελείται στο Σώμα του Χριστού, την Αγία Εκκλησία, με κυριότερη έκφραση την συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια.

Την Κυριακή το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ,  συλλειτουργούντων και των υπολοίπων αγίων Αρχιερέων και πολλών Κληρικών και συμμετεχόντων πλήθους μεγάλου ευσεβών χριστιανών, προσκυνητών των θαυμασίων του Οσίου Ιωάννου, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και Ρώσσοι αδελφοί μας.

Την διακονία του λόγου υπηρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε, με παλμό και δυναμικότητα, στον Όσιο Ιωάννη και το πώς ο βίος του μπορεί να γίνει πρότυπο ζωής για όλους τους χριστιανούς, ιδιαιτέρως της δικής μας εποχής.

Λίγο πριν την καθιερωμένη Λιτανεία του Σεπτού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, όπου και τον Όσιο κράτησαν οι ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς και όλους τους συνετλέσαντες στην διοργάνωση της πανηγύρεως, ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Ύδρας κ. Εφραίμ ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και κατασυγκινημένος προέτρεψε όλους τους πιστούς να λάβουν χαρά από τον «άνθρωπο της χαράς», όπως τον χαρακτήρισε, τον Όσιο Ιωάννη.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου –  Πρωτοψάλτου του Ι. Προσκυνήματος και κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, με την συμμετχοή και άλλων Ιεροψαλτών της Ι. Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Λιτανείας και την απόλυση, παρετέθη γεύμα στην τράπεζα του Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος, από το Δ. Σ. σε όλους τους συντελεστές και αρωγούς των Πανηγύρεων και της εν γένει δράσης του Ιερού Προσκυνήματος.Στο γεύμα παρεκάθησαν και οι άγιοι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους.

 

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

I. M. Xαλκίδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment