Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων δεν κινδυνεύει από κανέναν” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
24 Σεπτεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων δεν κινδυνεύει από κανέναν” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εόρτασε η Πύλος την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ , συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ την ιερά εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και τόνισε ότι η Παναγία Μυρτιδιώτισσα αποτελεί ενίσχυση κι ελπίδα στις δοκιμασίες που διανύουμε. Παράλληλα σχολιάζοντας τις προσπάθειες κάποιων για αλλοίωση της ταυτότητας του Έθνους μας, τόνισε ότι ” η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων δεν κινδυνεύει από κανέναν, ούτε μπορεί να υπονομευθεί  “.  Με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών κάλεσε  τους υπευθύνους σε διάλογο με την Εκκλησία, προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων .

Ο κ. Χρυσόστομος, προ της απολύσεως, χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο Πύλου Οικονόμο Νικόλαο Μπελαούρη. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε αδερφικά τους προσκεκλημένους  Αρχιερείς  για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τους άρχοντες του τόπου και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, οι πολιτευτές Μ. Χρυσομάλλης και Λ. Φιλιππόπουλος, ο αστυνομ. δ/ντης Μεσσηνίας ταξίαρχος Σ. Τουφεξής, ο αρχιπλοίαρχος του λιμενικού σώματος Δ. Παπαλεονάρδος, ο Λιμενάρχης Πύλου Πλοίαρχος Ι. Μακαρούνης, ο διοικητής του Α.Τ. Πύλου Αστυνόμ. υποδ/ντης Δ. Ροΐδης, η διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, πυραγός Γόνη Διονυσοπούλου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

 

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment