«Σχολή Σοφίας» στην Ι. Μ. Λέρου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Σχολή Σοφίας» στη Λέρο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σχολής Γονέων, έλαβε χώρα ομιλία με θέμα: «Ορθόδοξο ήθος και διαπροσωπικές σχέσεις».

Στη εκδήλωση παρέστη ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, ο ομογενής εξ  Αυστραλίας κ. Γ.Παυλής – δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Ι.Αντάρτης – πρ.Δήμαρχος Λέρου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό του γάμου και την παρατηρούμενη, τα τελευταία χρόνια, διάλυση των οικογενειών και την ραγδαία αύξηση των διαζυγίων, τονίζοντας ότι, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σχολής Γονέων, γίνεται μία τεράστια προσπάθεια, με ομιλίες, διαλέξεις και νουθεσίες, προς τα νέα κυρίως ζευγάρια, έτσι ώστε να ανατραπεί αυτό το άσχημο κλίμα.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος για μία περίπου ώρα ομίλησε παρουσιάζοντας πολύπλευρα το θέμα, καθηλώνοντας τα ακροατήριο με τις αλήθειες και τα αιτιολογημένα στοιχεία, με βάση τα σχετικά κείμενα και την Εγκύκλιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, ο οποίος, ανήγγειλε και άλλες διαλέξεις και ομιλίες, που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με γνώμονα την καθοδήγηση των νέων ζευγαριών για μία υγιή οικογένεια.

sxoligoneonler21916-2-custom sxoligoneonler21916-7-custom sxoligoneonler21916-9-custom sxoligoneonler21916-6-custom

Ι. Μ. Λέρου

Διαβάστε ακόμα