Στο Ηράκλειο Κρήτης το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

Στο Ηράκλειο έφτασε από την Αθήνα λίγο μετά τις 9 το βράδυ το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης εκοιμήθη το βράδυ, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη και ενώ βρισκόταν εν πτήσει από το Ηράκλειο για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr σκοπός της επίσκεψης του Μητροπολίτη Ευγένιου στην πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένες εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, έπειτα από ενοχλήσεις που ένιωθε τις τελευταίες ημέρες, συνδυάζοντας την επίσκεψη με την εκδίκαση την Παρασκευή  στο ΣτΕ της προσφυγής κατά της επένδυσης στο Τοπλού. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ωστόσο λιποθύμησε και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου όπως αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης που συγκλήθηκε προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της εξόδιου Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος.

neakriti-news-image-1

neakriti.gr

Διαβάστε ακόμα