Στο πλευρό Ιερώνυμου ο Π. Καμμένος για τα θρησκευτικά

Το θέμα των θρησκευτικών συζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο κ. Καμμένος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο στις 12:30 την Τετάρτη, πριν την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.

Η νεολαία των ΑΝΕΛ έχει ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών. Τη σχετική της ανακοίνωση έκανε μάλιστα retweet ο πρόεδρος του κόμματος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Όσο επιμένει ο κ. υπουργός Παιδείας, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις, στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τόσο θα του υπενθυμίζουμε το ρόλο του να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση των Ελλήνων πολιτών.

«Η επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 16, παρ. 2) για ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων δεν δύναται να αμφισβητείται, πολλώ δε μάλλον να προσβάλλεται η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, που αποτελεί βίωμα του Ελληνικού λαού. Καλά θα κάνει ο κ. Υπουργός να ακούσει αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος».
naftemporiki.gr
Διαβάστε ακόμα