Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ταμασού (ΦΩΤΟ)
11 Σεπτεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ταμασού (ΦΩΤΟ)

Στις 10 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερή μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ησαΐου του κτήτορος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Κύκκου.

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής τιμά με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα τον Θεοφόρο τούτο Πατέρα, καθότι το τίμιο αυτού όνομα φέρει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ησαΐας.

Το Εσπέρας της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου. Πριν το τέλος του εσπερινού μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, ο οποίος αναφέρθηκε στους πνευματικούς αγώνες και στην προσωπικότητα του ερημίτου Οσίου Ησαΐου, τον οποίο και χαρακτήρισε διαμάντι αγιότητος. «Ο όσιος Ησαΐας άνθρωπος της προσευχής και της ησυχίας είχε σπουδές στο πανεπιστήμιο της ερήμου και τον χαράκτηριζε η θεοσέβεια προϋποθέσεις οι οποίες συνέβαλαν ούτως ώστε ο μεγάλος αυτός πατήρ να προσφέρει πολλά στον κυπριακό μοναχισμό», είπε χαρακτηριστικά ο εορτάζων Μητροπολίτης μας. Επίσης αναφέρθηκε και στην μεγάλη συμβολή του Οσίου, στην μεταφορά της θαυματουργόυ εικόνος της Παναγίας της Κυκκώτισσας στην Κύπρο. Τέλος ο Πανιερώτατος ευχήθηκε, όπως ο Ζηλωτής του Θεανθρώπου Χριστού, Όσιος Ησαΐας, να γίνει το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση κάθε χριστιανού.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό η Ακολουθία του Όρθρου της εορτής και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου μας και συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας, τόσο της ακολουθίας του Εσπερινού, όσο και της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας οι τοπικές αρχές της Μητροπολιτικής περιφέρειας, οι εκπρόσωποι άλλων αρχών αλλά και οι πιστοί, οι οποίοι παρευρέθηκαν.

Ευχόμαστε στον Πανιερώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Ταμασού καί Ορεινής κ. Ησαΐα, έτη πολλά και καρποφόρα επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και της τοπικής Μητροπόλεως μας.

I. M. Tαμασού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment