Βράβευση Ολυμπιονικών από τον Εσθονίας Στέφανο (ΦΩΤΟ)

Πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ανακαινιστεί ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Pootsi Kõpu δυτικής Εσθονίας. Για τον ιστορικό αυτό Ιερό Ναό είχαν κατατεθεί δωρεές με σκοπό την πλήρη ανακαίνισή του. Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει ήδη προ τριετίας και επί τη λήξει των ανακαινιστικών αυτών εργασιών πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση – κονσέρτο, το οποίο αποτοτέλεσε την αρχή των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων της Εσθονίας, που εφέτος είναι αφιερομένες στον Άγιο Ιερομάρτυρα Πλάτωνα Επίσκοπο Ταλλίνης.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέρος από το μουσικό κονσέρτο που παρουσιάστηκε συνετάχθη από τον Μουσικοσινθέτη Johannes Bleive, ο οποίος είναι υιός του Αγίου μάρτυρος Βασιλείου, πού μαρτύρησε μαζί με τον Άγιο Πλάτωνα, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της διάσημης Μουσικοσυνθέτριας κ. Galina Grigorjeva, η οποία είχε συνθέσει ειδικό αφιέρωμα στον Άγιο Πλάτωνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκλησιών της Εσθονίας κ. Ανδρέας Põder και πλήθος πιστών από την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του κονσέρτου ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας κ. Στέφανος είχε την ευκαιρία να επιδώσει το παράσημο της Εκκλησίας (παράσημον Αγίου Πλάτωνος) στους τέσσερεις Εσθονούς Ολυμπιονίκες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Στέφανος κατά την επίδοση της τιμητικής αυτής διακρίσεως απευθύνθηκε με θερμούς συγχαρητήριους λόγους και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν υπερτονίζει την ύπαρξη της ψυχής αλλά αναγνωρίζει και την υπάρξη του σώματος το οποίο σέβεται ως ναό του Αγίου Πνεύματος». Στους λόγους του έκανε παραλληλισμό με τον Άγιο Πλάτωνα, τον οποίο χαρακτήρισε «ως πρωταθλητή της πίστεως και πρότυπο για κάθε χριστιανό» ενώ παρουσίασε τους νέους Ολυμπιονίκες ως πρωταθλητές της πατρίδας και αγωνιστικά πρότυπα για τους νέους.

andrei-ja%cc%88msale-orden allarile-orden kontserdil kiriku-ees-rotariaanidega

Εκκλησία Εσθονίας

Διαβάστε ακόμα