Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και διορισμός νέου πατριαρχικού επίτροπου στην Αλεξάνδρεια (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη, 14η Σεπτεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε κατά τόν Όρθρον και προέστη της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ως και της τελετής της Υψώσεως  του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, εις τον Ιερόν Πατριαρχικόν Ναόν Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας επέδωσε τον διορισμόν εις τον νεόν Πατριαρχικόν Επιτρόπον Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτην Άκκρας κ. Νάρκισσον, ομιλήσας περί αυτού επαινετικώς διά την εργατικότητα, υπακοήν, τιμιότητα, και ευσυνειδησίαν του, ζητήσας απ΄ αυτόν να του συμπαρασταθή, ως άλλος Κυρηναίος, από την πολυεύθυνον θέσιν του Πατριαρχικού Επιτρόπου και του Διευθυντού των οικονομικών του Πατριαρχείου εις την καλυτέραν διοργάνωση των Διοικητικών Υπηρεσιών και του έργου του παλαιφάτου Θρόνου.

Ο νέος Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Ἀκκρας, με την σειρά του ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Μακαριώτατον διά τον διορισμόν αυτόν, υποσχόμενος ότι θα καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για να φέρει εις πέρας τα νέα του καθήκοντα, όπως έπραξε και κατά τα έτη της αρχιερατικής του διακονίας στις Ιερές Μητροπόλεις Νουβίας και Άκκρας και αντήλλαξε μετά του Μακ. Πατριάρχου  αναμνηστικά δώρα.

Εν συνεχεία, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής του Αγίου Σάββα, Θεοφ. Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος παρέθεσε δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής προς τιμήν του νέου Πατριαρχικού Επιτρόπου, διαβεβαιώσας αυτόν εκ μέρους της Πατριαρχικής Αυλής ότι θα συνεργαστούν άπαντες οι Κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας  μετά σύμπνοιας συμφώνως με τις υποδείξεις του Σεβ. Πατριαρχικού Επιτρόπου και προσέφερε τιμητικώς προς αυτόν αρχιερατικόν εγκόλπιον.

11 2 3 4 6 71 9 10 11 12 13 14

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαβάστε ακόμα