Αγιασμός για την έναρξη της κατηχητικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Ηλείας (ΦΩΤΟ)
12 Οκτωβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Αγιασμός για την έναρξη της κατηχητικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού την παρελθούσα Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο, καθώς επίσης με τα λαμπερά χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που προσήλθαν με τους γονείς τους, άρχισαν και πάλι την λειτουργία τους, τα Κατηχητικά Σχολεία στις ενορίες του Πύργου, τα οποία αποτελούν μία πνευματική όαση για τις νεανικές ψυχές, ενώ είναι ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεόν, ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη αυτός ο Ιερός θεσμός.
Τον Αγιασμό έναρξης των μαθημάτων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ενώ παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Ο Σεβασμιώτατος, στην σύντομη και μεστή νοημάτων προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην κατά Θεὸν Παιδεία των παιδιών σήμερα στους δύσκολους καιρούς μας και την Κατήχηση, η οποία είναι αναγκαία και όχι πολυτέλεια στην σημερινή ζοφερή εποχή μας, ενώ ευλόγησε τις Κατηχήτριες και τα Κατηχητόπουλα, ευχαριστώντας παράλληλα τους Ιερείς και όλους όσους συντελούν στο Κατηχητικό Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, για την ανιδιοτελή και ακάματη προσφορά τους, ευχόμενος σε όλους μία ευλογημένη και γόνιμη Κατηχητική χρονιά.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία σεμνή εορταστική εκδήλωση με Χριστιανικά τραγούδια, κείμενα και ποιήματα από τα Κατηχητόπουλα, ενώ ακολούθησε και μικρή δεξίωση.
Στις ημέρες μας, είναι αναγκαίο να τονισθεί ότι προσφορά του Κατηχητικού Σχολείου, στην νεανική και τρυφερή αυτή ηλικία είναι αναγκαία και σημαντική όσο ποτέ άλλοτε, ενώ τα οφέλη που προέρχονται από την προσφορά αυτή στους νέους μας, μεταξύ πολλών άλλων είναι και τα ακόλουθα:
1)) καλλιεργεί στις ψυχές τους, την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο,
2) τους βοηθά να διακρίνουν τους ποικίλους κινδύνους, τις παγίδες και τις κακοτοπιές της ζωής,
3) τους δίνει πνευματικά εφόδια, τα οποία θα φανούν πολύτιμα και θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των διαφόρων δυσκολιών που πρόκειται να συναντήσουν στην ζωή τους,
4) τους καθοδηγεί στον δρόμο του Ορθοδόξου ήθους,
5) τους διδάσκει το σεβασμό των αξιών της κοινωνίας μας,
6) τους αποφορτίζει από την πίεση, το βάρος και την κούραση της εβδομάδας,
7) συντελεί στην κοινωνικοποίησή τους μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και της ψυχαγωγίας.
8) συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας. 
Για τους παραπάνω λόγους καθώς επίσης και για πολλούς άλλους ακόμη, είναι καθήκον να οδηγούν σήμερα οι Χριστιανοί μας, τα παιδιά τους στα Κατηχητικά Σχολεία και στην λατρευτική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Ι. Μ. Ηλείας
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment