Αρχιεπίσκοπος: “Δεν θέλουμε να χωρίσουμε από το λαό και την κοινωνία” (ΦΩΤΟ)

«Δεν θέλουμε να χωρίσουμε από το λαό και την κοινωνία. Θέλουμε να διακονήσουμε το λαό» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα το πρωί κατά τον χαιρετισμό του στο 4ο Τακτικό Συνέριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές και μέλη της Ένωσης Περιφερειών από όλη την Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση να απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου, του οποίου τα πορίσματα, όπως είπε, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι θέλουμε τέτοιους προβληματισμούς στην εποχή μας.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, και η Εκκλησιαστική Διακονία συναντώνται, άσχετα αν πολλοί από εμάς δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως το αντικείμενο αυτής της συνάντησης είναι ο άνθρωπος. Γι’ αυτό καλούμαστε να είμαστε μαζί. Αυτό είναι εντολή άνωθεν. Ο Κύριος ζητούσε να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας. Εκεί κρύβεται το νόημα της ζωής. Σε μία τέτοια σημαντική συνάντηση» προσέθεσε, «κάποιοι θα αναρωτιούνται γιατί βρίσκεται εδώ ο Αρχιεπίσκοπος, είναι αυτό κάτι που το χρειαζόμαστε; Τελευταία έχει προκύψει ένα ζήτημα να χωριστούμε επιτέλους από την Εκκλησία. Θα ήθελα να δώσω μία εξήγηση. Αν είναι το θέμα με όρους και όρια ιδεολογικά μας είναι αδιάφορο, αν όμως είναι με όρους και όρια κοινωνικά μας ενδιαφέρει».

Υπογράμμισε, επίσης, πως «αυτό που μας απασχολεί δεν είναι αν χωρίσουμε από το κράτος σαν διοίκηση. Δεν θέλουμε, όμως, να χωρίσουμε από το λαό και την κοινωνία. Θέλουμε να διακονήσουμε το λαό, όπως παλιά, πρόσφατα, σήμερα και όποτε χρειαστεί. Αν είναι μία κρατική λειτουργία δε μας απασχολεί, αν όμως, είναι ένα ξερίζωμα, που αναφέρεται στις αρχές μας, στην ιστορία και στις παραδόσεις μας θα μας βρείτε αντιμέτωπους και θα αγωνιστούμε. Όχι πολιτικά, διότι μερικοί προσπαθούν να το πάνε εκεί το θέμα, αλλά Εκκλησιαστικά, Εθνικά, με την έννοια του Ορθόδοξου που στηρίχτηκε και στηρίζεται σε αυτόν τον χώρο και θα στηρίζει αυτήν την χώρα».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως κάποιοι ενδεχομένως να σκεφτούν τι νόημα έχουν όλα αυτά τα λόγια που μοιάζουν με συνθήματα σε έναν χαιρετισμό. «Σε μία τέτοια σύναξη με μεγάλη σημασία, που έχει σύνθημα την πρόοδο και την ανάπτυξη του λαού, το βλέπω σαν ευκαιρία μιας εξομολόγησης του πνευματικού πατρός αυτού του χώρου, προς τους ανθρώπους στα χέρια των οποίων έχει εμπιστευθεί ο λαός μας την τύχη του».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος κ. Βέτα Πανουτσάκου και ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστα Αγοραστού, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εισηγήσεις.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 2618083 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 4ï ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÙÍ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin