Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Η πολυμερή δεν ευνοεί την Κύπρο αλλά την Τουρκία” (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια πολυμερή διάσκεψη ευνοείται η Τουρκία και όχι η Κύπρος δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β, τονίζοντας ότι αν η Τουρκία δεν κάνει πίσω σε ουσιώδη ζητήματα, δεν θα είναι εφικτή η Λύση.

Μιλώντας στους 101,1 και στην πρωινή εκπομπή «Τα γεγονότα στις 7», είπε μεταξύ άλλων πως ,ο ίδιος ο πρόεδρος του ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στις συνομιλίες και μάλιστα σε ουσιώδη θέματα. Αναφερόμενος στην πολυμερή είπε ότι πρώτα πρέπει να γίνει η τελική συμφωνία ούτως ώστε να βοηθήσουν και οι μεγάλες χώρες, αλλά για να βοηθήσουν οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει πρώτα να υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Αναφέρθηκε επίσης και για τις συνομιλίες εκτός Κύπρου λέγοντας ότι, πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί το εδαφικό επί κυπριακού εδάφους ούτως ώστε να σμικρύνει το πρόβλημα του περιουσιακού για να είναι πιο εύκολες μετά οι συνομιλίες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ο Πρόεδρος πρέπει να νιώθει ότι η εκκλησία είναι δίπλα του και τον στηρίζει, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τις διαφωνίες του πάνω στο Εθνικό ζήτημα τις αναφέρει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο.

Όσον αφορά την θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η παράσταση που έγινε στα κατεχόμενα ζημιώνει την κατάσταση στην Κύπρο, λέγοντας παράλληλα ότι μπορεί να περάσει ορισμένα θετικά μηνύματα αλλά τα περισσότερα είναι αρνητικά και δεν είναι προς το συμφέρον της Ε/κ πλευράς.

tvonenews.com.cy

Διαβάστε ακόμα