Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Πρωτοσύγκελλό του και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, αντιστίχως, και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ναό Ι. Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος.

Εκεί, μαζί και με τον εκλεκτό Εφημέριο της Ενορίας Οικον. Ιωάννη Κορέλη, υποδέχθηκαν τον εις το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διακονούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος άγιος Πτολεμαΐδος κήρυξε τον θείο λόγο, αναλύοντας το περιεχόμενο του Ευαγγελικού αναγνώσματος (Λουκ. 6, 31-36), τονίζοντας την σημασία και την αξία της μεγάλης αρετής της αγάπης.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου εκταφής του αοιδίμου Νικολάου Κωνσταντινάκη, υιού του επίσης μακαριστού Ιερέως Ιωάννου Κωνσταντινάκη, εξ Ιστιαίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ενημέρωσε το πολυπληθές εκκλησίασμα για την επίσημη έναρξη της κατηχητικής δράσης της Εκκλησίας για την περίοδο 2016-2017 και τόνισε με έμφαση την ευθύνη που όλα τα μέλη της Εκκλησίας έχουν, για την κατήχηση και την διδάσκαλια της Αληθείας της Πίστεως.

Στη συνέχεια ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός ενάρξεως των Κατηχητικών, κατά την διάρκεια του οποίου ένας μικρός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου, από τα πολυπληθή Κατηχητικά της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων, ανέγνωσε εμμελώς το Αποστολικό Ανάγνωσμα, προσφέροντας χαρά και ελπίδα στον Επίσκοπο ακι σε όλους τους συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία.

Ι. Μ. Χαλκίδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment