Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)
2 Οκτωβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης, του Πρεσβυτέρου, έλαβε σήμερα ο Διάκονος Βασίλειος Καπέλλας, έγγαμος, πατέρας τριών τέκνων, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και χαράς.
Στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν Κλήρος και λαός για τον νέο Πρεσβύτερο, ο οποίος προ οκτώ ημερών είχε εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η απόφασή σου να εισέλθεις στην ιερωσύνη είναι η μεγαλύτερη απάντηση, ότι ζει Κύριος ο Θεός, σε όλους εκείνους που επιχειρούν στην εποχή μας να αποχριστιανοποιήσουν τον τόπο μας, να αποϊεροποιήσουν κάθε γεγονός της ζωής μας…». Στη συνέχεια τόνισε ότι «η ιερωσύνη είναι εσωτερική κλίση, αλλά και δωρεά του Χριστού, γιατί τη δική Του ιερωσύνη διακονούμε όλοι μας. Είναι, όμως και μια αποστολή, αποστολή υπέρβασης της κοινότυπης και συμβατικής αγάπης, μέχρι θυσίας. Αυτή είναι η διαφορά του Χριστιανισμού, αυτός είναι ο Χριστός, που πολλές φορές περιορίζουμε στα δικά μας μέτρα, στα δικά μας όρια, την ώρα που ο Χριστός είπε να αγαπούμε χωρίς όρια. Αυτόν τον Χριστό καλείσαι να διακονήσεις σ’ αυτή την εποχή, που στην πατρίδα μας δεν είναι όλα αυτονόητα… Καλείσαι να γίνεις υπόδειγμα των πιστών, ν’ ανοίξεις την καρδιά σου σ’ όλους τους ανθρώπους, να φέρεις το Ευαγγέλιο σ’ όλες τις ψυχές, να γίνεις φως για όλους… το έργο αυτό δεν είναι ανθρώπινο κατόρθωμα, αλλά Θεού έργο…».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί, συν καιρώ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πορταριάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο για τους αειμνήστους ευεργέτες, δωρητές και συντελεστές του Γηροκομείου Βόλου.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment