Δώδεκα στα δώδεκα πέτυχε το κοινωνικό φροντιστήριο της Ι. Μ. Μαρωνείας

της Όλγας Τσιούλφα

Και οι 12 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που έκαναν μαθήματα σε αυτό, κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016
Τις γνώσεις τους στα παιδιά προσφέρουν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, εν ενεργεία καθηγητές και δάσκαλοι ακόμα και από τα ιδιωτικά φροντιστήρια, νέοι απόφοιτοι εκπαιδευτικών σχολών

Δώδεκα στα δώδεκα πέτυχε το κοινωνικό φροντιστήριο της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, καθώς και οι 12 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που έκαναν μαθήματα σε αυτό, κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016. Οι 11 σε πανεπιστήμια και ο 12ος σε ΤΕΙ. Με αυτή την «προίκα» και την αστείρευτη διάθεση για προσφορά εκ μέρους των εθελοντών καθηγητών, το κοινωνικό φροντιστήριο της μητρόπολης συνεχίζει και φέτος το έργο του.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με τις ευλογίες του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ξεκίνησαν τα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο, που λειτουργεί στην ενορία του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στο κοινωνικό φροντιστήριο έκαναν εγγραφή 130 παιδιά, όλων των βαθμίδων από το δημοτικό σχολείο έως και την Γ΄ λυκείου, υποψήφιοι των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως έκανε γνωστό ο ιερέας Χρυσοβαλάντης Δήμου, υπεύθυνος λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου. Από τα 130 παιδιά που έκαναν την εγγραφή περίπου 100 παρακολουθούν συστηματικά τα μαθήματα.
«Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα, παρά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που προσφέρουν. Καθηγητές σε όλα σχεδόν τα μαθήματα, για μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Και φυσικά μέσα από τα μαθήματα βοηθιούνται οικογένειες που το ξέρουμε όλοι μας, το πόσο έχει αδειάσει ο κορβανάς τους», δήλωσε ο ιερέας Χρυσοβαλάντης Δήμου.
Το κοινωνικό φροντιστήριο λειτουργεί επί 9 χρόνια και δεκάδες οικογένειες, μη μπορώντας να καλύψουν τα έξοδα φροντιστηρίων, εμπιστεύονται τους εθελοντές καθηγητές που προσφέρουν το χρόνο τους. «Γίνεται και προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, πέρσι από τα 12 παιδιά της Γ΄ λυκείου, πέρασαν και τα 12, οπότε για εμάς αυτό ήταν το μεγάλο ευχαριστώ και το μεγάλο μπράβο. Εμείς θέλουμε να προκόβουν τα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος λειτουργίας του φροντιστηρίου. Τις γνώσεις τους στα παιδιά προσφέρουν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, εν ενεργεία καθηγητές και δάσκαλοι ακόμα και από τα ιδιωτικά φροντιστήρια, νέοι απόφοιτοι εκπαιδευτικών σχολών. «Νέα παιδιά τα οποία έχουν έναν ιδιαίτερο λόγο που έρχονται, μου λένε ότι είναι δύσκολο να διοριστούν, και έτσι ζητούν την ευκαιρία να διδάξουν για να μην ξεχάσουν αυτό που σπούδασαν», είπε ο υπεύθυνος λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου της μητρόπολης.
Εξάλλου η λειτουργία του έχει την απόλυτη στήριξη του μητροπολίτη, ο οποίος «από την πρώτη στιγμή, από την χειροτονία, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν το κοινωνικό φροντιστήριο, αυτό δείχνει και την ευαισθησία του για την νεότητα και τα παιδιά μας».
Το κοινωνικό φροντιστήριο λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή.
xronos.gr

Διαβάστε ακόμα