Δοξολογία και Κατάθεση Στεφανιών στη Ζάκυνθο (ΦΩΤΟ)

Mε την έπαρση της σημαίας στο ιστορικό φρούριο της πόλης στην ανατολή του ηλίου και τη Φιλαρμονική να περιέρχεται τις πλατείες και τις οδούς, παιανίζοντας εμβατήρια ξεκίνησαν το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νησί της Ζακύνθου.

Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό, πανηγυρική Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος με το ιερατείο της πόλης και πλήθος πιστών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αντώνης Λιβέρης εστιάζοντας στα επίκαιρα μηνύματα του Έπους του 1940. Υπενθυμίζουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών των από τους μαθητές στο Ηρώο των Πεσόντων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του δήμου Ζακύνθου.

Μετά τη δοξολογία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, στη μνήμη αυτών που έπεσαν στους εθνικούς μας αγώνες και έγινε κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές, τις εφεδροπολεμιστικές και τις αναγνωρισμένες αντιστασιακές οργανώσεις.

28okt-doxologia-4 28okt-doxologia-5 28okt-doxologia-7 28okt-doxologia-3 28okt-stefanwma-5 28okt-stefanwma-8

imerazante.gr

Διαβάστε ακόμα