Εκδήλωση για τον Άγιο Παΐσιο στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)
24 Οκτωβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Εκδήλωση για τον Άγιο Παΐσιο στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον Όσιο Παΐσιο Αγιορείτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Συνδιοργανώθηκε από την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, τον Ιεραποστολικό Σύλλογο «Κυριακή» και την Ένωση Θεολόγων Πιερίας.

Η εκδήλωση άρχισε με ύμνους από τη Νεανική Χορωδία «Βυζαντινοί Μελωδοί» της ΓΕΧΑ Κατερίνης και συνεχίστηκε με δύο ομιλίες.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Στέργιος Μπούγιας, θεολόγος, με θέμα: «Μηνύματα και βιώματα από τον Όσιο Παΐσιο». Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Εφραίμ Ολυμπίτης, με θέμα: «Όσιος Παΐσιος: Για να σταθεί η οικογένεια».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος συνεχάρη τους συνδιοργανωτές, ευχαρίστησε τους χορωδούς και τους ομιλητές. Επίσης, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία για την τοπική Εκκλησία το γεγονός ότι στη Ν. Έφεσο Πιερίας λειτουργεί ο πρώτος Ενοριακός Ναός στην Ελλάδα, αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο.

Ι. Μ. Κίτρους

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment