Έναρξη των Νεανικών Ομάδων της Ενορίας Ποταμού Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα Ενοριακών Εκδηλώσεων, η έναρξη των Νεανικών Ομάδων της Ενορίας Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.), για την κατηχητική περίοδο 2016 – 2017. Σ΄ αυτήν συμμετείχαν 40 νέοι και νέες, αν και απουσίαζαν αρκετά παιδιά λόγω συμμετοχής τους σε καθορισμένη από καιρό μουσική εκδήλωση.
            Η χαρά και ο ενθουσιασμός υπήρξαν τα κυρίαρχα αισθήματα αφού ο μεγάλος και ευρύχωρος χώρος του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας γέμισε από τις φωνές και τα γέλια των παιδιών μας. Μαζί και μερικοί γονείς.
            Στην αρχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με την βοήθεια πολυμέσων όλοι μαζί παρακολούθησαν φωτογραφικά αποσπάσματα από τις δραστηριότητες της περσινής κατηχητικής περιόδου. Ξαναζωντάνεψαν μνήμες από τις όμορφες στιγμές που έζησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
             Ευθύς αμέσως τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού, όπου ο εφημέριος ανάγνωσε και το σύντομο μήνυμα του Επισκόπου μας.
              Παρουσία των Κατηχητριών, ο υπεύθυνος της Νεανικής Ενοριακής Κίνησης, π. Γεώργιος, έδωσε σύντομες οδηγίες αλλά και πληροφορίες για τις εφετινές δραστηριότητες. Η πλέον όμορφη, υπήρξε η ανακοίνωση της δημιουργίας δύο νέων ευρύχωρων αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τις Κατηχητικές Συνάξεις όσο και για την πραγματοποίηση των Μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας που θα λειτουργήσουν για 5η συνεχή χρονιά με περισσότερα μαθήματα.
               Εν συνεχεία τα παιδιά με τους Κατηχητές τους κατευθύνθηκαν στις αίθουσές τους, όπου είχαν μία εικοσάλεπτη συζήτηση.
               Ακολούθησε κέρασμα με πεντανόστιμους μεζέδες που είχαν παρασκευάσει μητέρες των παιδιών αλλά και χυμούς.
               Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος θα λειτουργήσουν τρία τμήματα.
               Πρώτο τμήμα : παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α΄ Δημοτικού.
               Δεύτερο τμήμα: παιδιά Β΄, Γ΄, Δ΄, και Ε΄ Δημοτικού.
               Τρίτο τμήμα: παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου. 
               Στο τρίτο τμήμα, όπου και συμμετέχουν τα μεγαλύτερα παιδιά, δόθηκε από ένας λευκός φάκελος και μία λευκή κόλλα, όπου ΑΝΩΝΥΜΩΣ κλήθηκαν να γράψουν τις παρατηρήσεις τους για τις συνάξεις των Ε.Ν.Ο.Π. της περσινής περιόδου, τις προτάσεις τους για νέες ιδέες και δράσεις καθώς και θέματα με τα οποία θα επιθυμούσαν ν΄ ασχοληθούν την φετινή κατηχητική περίοδο. Η κίνηση αυτή ενθουσίασε όλα τα παιδιά.
                Υπολογίζεται ότι το δυναμικό των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) θα φθάσει και φέτος στα περσινά επίπεδα, δηλαδή των 60 και πλέον παιδιών. Και αυτό… γιατί η αγκαλιά της Εκκλησίας μας είναι μεγάλη.
20161009_122125 20161009_121830 20161009_122633 20161009_123039 20161009_124937 20161009_125301
Εκ του Ιερού Ναού
Διαβάστε ακόμα