ΕΝΦΙΑ 46.000 ευρώ για τη Ι. Μονή Αρκαδίου Κρήτης

Στα 46.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει φέτος η Ιερά Μονή Αρκαδίου λόγω των μεγάλων αγροτικών εκτάσεων που διαθέτει.

Αγροτεμάχια και μοναστικά κτίσματα, πλην των ναών, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που τελικά φορολογείται και έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Μοναστική κοινότητα αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το ιστορικό μοναστήρι, έχοντας αδυναμία να πληρώσει όλο αυτό το ποσό προέβη σε ρύθμιση δώδεκα μηνιαίων δόσεων ώστε να εξοφλήσει σταδιακά τα χαράτσια που του επιβλήθηκαν από το Ελληνικό Κράτος όπως άλλωστε σε όλους τους πολίτες και κάθε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Οι πληροφορίες αυτές, επιβεβαιώθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος ωστόσο, μιλώντας στην εφημερίδα μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε ότι «Το Αρκάδι και πάλι φέτος καλείται να πληρώσει γύρω στις 46.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ λόγω της μεγάλης περιουσίας που έχει. Στο ερώτημα σας θέλω μόνο να απαντήσω πως θα ανταποκριθούμε χωρίς διάθεση αντίδρασης ή διαμαρτυρίας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και με δόσεις. Απαντώ στο ερώτημα σας μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους στο δημόσιο. Θα πληρώσουμε κανονικά όπως όλος ο κόσμος. Και το τονίζω, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως όλοι πληρώνουν και κάποιοι εξαιρούνται επιδεικτικά.  Δεν εξαιρούμεθα, τουναντίον, πληρώνουμε και μάλιστα αναλογικά όπως όλοι.»

Σύμφωνα με τον ίδιο το πόσο για το Αρκάδι αυξήθηκε λόγω της φορολογίας στις αγροτικές εκτάσεις ενώ στα υπόλοιπα μοναστήρια δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό λόγω του ότι δεν έχουν αντίστοιχη περιουσία.

rethemnosnews.gr

Διαβάστε ακόμα