Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

«Το Γένος και η Πατρίδα μας, πάντα θα υπηρετεί με τις δύο μεγάλες του δυνάμεις, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, μέσα από μία διακονία Αγάπης, Καταλλαγής και Ειρηνικής Συμβίωσης, ολόκληρη την Οικουμένη, διότι αυτές οι αξίες μπορούν και υπερβαίνουν και αγκαλιάζουν τον κόσμο όλο, επειδή αντλούνται μέσα από την δύναμη που πηγάζει από την Πίστη στον Αληθινό Θεό και από την Σκέπη της Παναγίας μας, που ως «Πλατυτέρα Νεφέλη», Σκέπη τον κόσμο όλον», ετόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την σύντομη προσλαλιά του, από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, όπου και Ιερούργησε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ε.έ., ημέρα της εορτής της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Εκείνο που μας οδηγεί σε αποτυχίες και αστοχίες ήταν και είναι η διχόνοια που κατατρώει σαν σαράκι την φυλή μας. Θα πρέπει όλοι μαζί, έχοντας σύμμαχο την Πίστη μας στον Έναν και Αληθινό Θεό και στην Παναγία μας που ήταν πάντοτε και θα είναι η Μητέρα που θα μας σκεπάζει και θα μας προστατεύει, να είμαστε ενωμένοι και μέσα από την καρδιακή προσευχή μας, να μπορούμε να αντλούμε κουράγιο εκείνο, ώστε να συνεχίζουμε τον αγώνα των προγόνων μας, για την Ελευθερία την Πατρίδος μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, προέτρεψε όλα τα παιδιά που προσήλθαν με τις Γαλανόλευκες Σημαίες, να συνεχίζουν να κρατούν ψηλά το μέγιστο αυτό Σύμβολο της Πατρίδος μας, δίδοντας απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να καπηλευθούν τα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ προέτρεψε και όλους τους παρισταμένους να ψάλλουν με μία φωνή και μέσα από την καρδιά τους, τον Εθνικό μας Ύμνο.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου, τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία, επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940, κατά την διάρκεια της οποίας ανεγνώσθη ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του κ. Αθανασίου Φυλάκη, Διευθυντού του  Γενικού Λυκείου Λαγκαδά.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνος Δέησις, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων της πόλεως του Λαγκαδά, καθώς και κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, ενώ οι εόρτιες λαμπρές αυτές εκδηλώσεις της σημερινής επετείου, που αποτελεί και ημερομηνία ορόσημο της Πατρίδος μας, ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς επίσης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων της επαρχίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα