Εσπερίδα για τις Πρεσβυτέρες στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Εσπερίδα για τις Πρεσβυτέρες στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στη φιλόξενη και καλαίσθητη αίθουσα  «Ξενία» της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Εσπερίδα Πρεσβυτερών.

Η πρεσβυτέρα Άννα Καργιώτη, φιλόλογος, καλωσόρισε την εκλεκτή ομήγυρη. Στη συνέχεια, ο π. Γεώργιος Μίλκας με έμπνευση και γλαφυρότητα ανέπτυξε το θέμα «Πρεσβυτέρα: ομορφιές και δυσκολίες». Ο λόγος του δομήθηκε πάνω στις εξής έννοιες: δυσκολίες, ευχαριστιακός τρόπος  ζωής, ομορφιές και ολοκληρώθηκε με τους στίχους ενός αισθαντικού ποιήματος αφιερωμένου στον έγγαμο ιερέα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, στο κλείσιμο, επεσήμανε τον κομβικής σημασίας ρόλο της πρεσβυτέρας στο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο της Ενορίας, αλλά και στην προσωπική ζωή και διακονία του ιερέως συζύγου. Ο Σεβασμιώτατοςανήγγειλε ότι η επόμενη συνάντηση της ομάδας των πρεσβυτερών προγραμματίστηκε για τον Ιανουάριο και προβλέπει κοπή βασιλόπιττας, ενώ σχεδιάζεται γιορταστική συνεστίαση, στην οποία θα προσκληθούν  αμφότερα τα μέλη του ιερατικού ζεύγους.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment