Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή του αγίου Κυριακού του αναχωρητού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στο τέλος αυτής ευχήθηκε έτη πολλά στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Κυριακό Τσολάκη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος ήγαγε τα ονομαστήριά του. Παράλληλα ευχαρίστησε από καρδίας τους Ιερείς, οι οποίοι βρέθηκαν συμπροσευχόμενοι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ακολούθως προήδρευσε στην Β΄ Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των κληρικών, εγγάμων και αγάμων, της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στην προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον Κοσμήτορα Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε αυτή και τους Ιερείς για την ευγενική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του.

Ο Κοσμήτορας και Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης ευστόχως ανέπτυξε το θέμα: «Η θέση και ο ρόλος του Ιερέα στην σύγχρονη κοινωνία».

Ακολούθησε συζήτηση και αντηλλάγησαν απόψεις επί του θέματος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Ιερείς του για τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως.

Συμπληρώνοντας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αναφέρθηκε σε πρακτικά θέματα.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον κ. Καθηγητή και τους Ιερείς για την παρουσία τους στην Σύναξη.

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment