Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την Β΄ Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος, συνεκάλεσε το πρωί της 11ης του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Προ της ενάρξεως της Συνάξεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος, ενημέρωσε τους Ιερείς για τις δραστηριότητες, που είναι προγραμματισμένες και θα διοργανωθούν από κοινού με την συμμετοχή όλων των ενοριών της Μητροπόλεως, κατά το τρέχον κατηχητικό έτος, του οποίου οι εναρκτήριες συναντήσεις για όλα τα τμήματα ορίσθηκαν για το τρέχον Σαββατοκύριακο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, στο πρώτο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στην Εκκλησία τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι κατέχει ρόλο ιαματικό και αναπλάσεως για τον κάθε άνθρωπο, καθώς και στην σημασία της ενότητας της Πίστεως, ενώ προέτρεψε τους Κληρικούς να παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένοι και μεταξύ τους και με τον λαό με τον οποίον θα πρέπει, σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύει η Πατρίδα μας, να οικοδομούνε συνεχώς μία σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό το φρόνημα του και προσπαθώντας παράλληλα να τον κρατήσουνε κοντά στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας της οποίας την σημασία ανέλυσε επακριβώς.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε περί Μετανοίας και Θείου Λόγου, επισημαίνοντας ότι η μεν Μετάνοια είναι ισόβιος στην ζωή όλων μας και πρέπει οι κληρικοί να είναι τα φωτεινά παραδείγματα για τους Πιστούς, ο δε Λόγος θα πρέπει να είναι πάντοτε από καρδίας, ώστε πρώτα εμείς οι ίδιοι να τον βιώνουμε και εν συνεχεία να μπορούμε να δίδουμε συνεχώς την Μαρτυρία Ιησού Χριστού.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στις εορτίες εκδηλώσεις που λάβουν χώρα, κατά τον μήνα Οκτώβριο στην επαρχία μας, με κορυφαίες εκείνες του διπλού εορτασμού για τον Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, της εορτής του Αγίου Νέστωρος και των Ελευθερίων της Πόλεως, και τις οποίες εφέτος θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε η επανέναρξη των μεταπτυχιακών τμημάτων της Ακαδημίας για το τρέχων ακαδημαϊκό έτος, ενώ έγινε και η παρουσίαση του προγράμματος των μαθημάτων της Συμβολικής Θεολογίας από τον Δρ. Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννη Νικολόπουλο, ο οποίος και έχει αναλάβει την λειτουργία του τομέα αυτού, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα που έχουν σχέση με την αρχαιολογία και την βιβλική γραμματολογία και ιστορία, καθώς και Θεολογικές διαλέξεις και Επιστημονικές ημερίδες, πάντοτε σε συνεργασία με Καθηγητές του Α.Π.Θ., καθώς και με Πανεπιστήμια και Θεολογικές Σχολές του εξωτερικού.

Στο τέλος της Ιερατικής Συνάξεως πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση γύρω από τρέχοντα θέματα της επικαιρότητος καθώς και ζητημάτων πνευματικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες, ενώ καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, δεν παρέλειψε επιστήσει την προσοχή των ιερέων γύρω από τον ευαίσθητο τομέα της νεολαίας και της συνεχούς καλλιέργειας της πνευματικής σχέσης και επικοινωνίας που πρέπει να έχουν οι κληρικοί με τους νέους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα