Γιατί παραποιείτε την αλήθεια Άγιε Περιστερίου;

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΛΑΜΙΑΣ

Σεβασμιώτατον

Μητροπολίτην Περιστερίου

κ.κ. Χρυσόστομον

Εις Περιστέρι.

 

Σεβασμιώτατε,

Κατάπληξη, απορία, και αγανάκτηση αισθανθήκαμε για μία ενέργειά σας, η οποία δεν ταιριάζει στα γηρατειά σας και στην μέχρι τώρα ιστορία σας.

Σε τεράστια κτητορική πλάκα στο Γηροκομείο της Μητροπόλεώς σας μεταξύ άλλων γράφετε, ότι το οικόπεδο «το Ελληνικό Δημόσιον προφρόνως παρεχώρησεν». Τότε οι παρακλητικές επιστολές σας της 5ης Φεβρουαρίου 1979 και 29 Μαΐου 1979 προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας για να σας παραχωρήσει 8 στρέμματα για την ανέγερση Γηροκομείου, γιατί εστάλησαν; (Σας αποστέλλουμε αντίγραφα των δύο επιστολών σας). Λυπούμαστε πολύ, διότι εσκεμμένα αποκρύπτετε την αλήθεια και βεβηλώνετε με τον τρόπο αυτό την ιερή μνήμη  του αειμνήστου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Δαμασκηνού, ο οποίος ενέκρινε αυτή και άλλες παραχωρήσεις  για ανέγερση Ναών σας. Σας συναποστέλλουμε το πρακτικό του Μητροπολιτικού Συμβουλίου ( 7η Συνεδρία 24 Δεκεμβρίου 1979) με το οποίο εγκρίνεται η παραχώρηση 8 στρεμμάτων στην περιοχή « Πεύκα Βέρδη» για την ανέγερση ευαγούς Ιδρύματος.

Οφείλετε πάραυτα να αποσύρετε αυτή την επιγραφή και να αναρτήσετε άλλη με την ένδειξη ότι τα 8 στρέμματα του Γηροκομείου εδώρησε στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η ενέργεια σας αυτή και μάλιστα αυτή την περίοδο μας κάνει να σκεφθούμε ότι επιδιώκετε να συμπαρασταθείτε στο Δήμαρχο της περιοχής σας, ο οποίος αμφισβητεί την κυριότητα του ναού μας στην περιοχή του κτήματος «Πεύκα Βέρδη».

Αναμένουμε αποκατάσταση της αλήθειας.

Με σεβασμό

για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος

Νεόφυτος Ραφαηλίδης

* Δίδονται εις την δημοσιότητα οι επιστολές του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, καθώς και το πρακτικό του Μητροπολιτικού Συμβουλίου με το οποίο εγκρίθηκε η παραχώρηση των 8 στεμμάτων.

scan1 scan_2 scan_3 scan_4

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Διαβάστε ακόμα