Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)
26 Οκτωβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άγιοι Δούλοι, της βόρειας Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η εποχή που έζησε ο Άγιος Δημήτριος, μοιάζει με τη σημερινή εποχή. Όπως  τότε, έτσι  και τώρα η Εκκλησία του Χριστού διώκεται, από ανθρώπους θεομάχους, που μόνο τους μέλημα είναι η αλλοίωση του Χριστιανικού φρονήματος του λαού μας. Η αγάπη όμως και η πίστη του Αγίου Δημητρίου στο Χριστό, μας υπενθυμίζει, τον αγώνα και τη μαρτυρία που καλούμαστε να δώσουμε ως βαπτισμένοι Χριστιανοί, κατά των σύγχρονων Λυαίων. Το αίμα του Αγίου Δημητρίου αφυπνίζει δια μέσου των αιώνων συνειδήσεις, δίδοντας τη βεβαιότητα της αιωνιότητος, της υπέρβασης του θανάτου και της μετά του Τριαδικού Θεού κοινωνίας, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Κλέινοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό πνεύμα και το ζήλο του Αγίου Δημητρίου, για τον εράσμιο της ψυχής του, τον Ιησού Χριστό. Ακόμη ευχαρίστησε την αδελφότητα της γυναικείας Ιεράς Μονής του Αγίου Δημητρίου, για το πνευματικό της  έργο,  αφού αποτελεί πνευματική όαση, μέσα στην έρημο της σύγχρονης κοινωνίας.

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment