Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Δ.Δ. Καράτουλα Ωλένης (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Δ.Δ. Καράτουλα Ωλένης (ΦΩΤΟ)

Η Ιερή Μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, ενός από τους πλέον δημοφιλείς και γνωστούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ο οποίος υπήρξε το πιο ωραίο και ιδανικό πρότυπο Χριστιανού νέου, καθώς επίσης η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Θεσσαλονίκης, εορτάστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Δ.Δ. του Καράτουλα Ωλένης, με κάθε Ιεροπρέπεια και την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη, χάρις την άοκνη φροντίδα του Εφημερίου π. Αθανασίου Στεργιόπουλου, καθώς επίσης και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ηλία Παπαγγελή, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος, με Θεολογικό αλλά και γλαφυρό τρόπο, αναφέρθηκε στην αγιότητα, στον βίο και στο μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου.
Την κυρία ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, ενώ ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του Δημοτικού Διαμερίσματος.
Κατά τις Θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις, το παρόν έδωσαν χορεία Ιερέων από τις όμορες ενορίες, φιλακόλουθοι Χριστιανοί, καθώς επίσης και η μαθητιώσα νεολαία της δραστήριας αυτής Ενορίας.
Εκ του Ιερού Ναού
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment