Ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου Βουνένων (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του εν Βουνέ(αι)νοις επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, τη ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου, τέλεσε την ιερά Αγρυπνία συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενέσεως της Θεοτόκου Πετριλίων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σίλβεστρο κληρικό της Ρωσικής Εκκλησίας, οποίος βρέθηκε εκεί ως επικεφαλής ομίλου προσκυνητών και Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Μπατέλη, υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος, ο οποίος καταβάλει άοκνες προσπάθειες, ώστε το προσκύνημα να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει.

 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Αμφιλόχιος αναφερόμενος στην τιμή που οφείλουμε να έχουμε οι ορθόδοξοι χριστιανοί στους Αγίους της Εκκλησίας μας και στα χαριτόβρυτα λείψανά τους. Τόνισε: «Δεν αρκεί να εκκλησιαστούμε ή να ανάψουμε ένα κεράκι ή να προσκυνήσουμε μπρος στο εικόνισμά τους. Η αληθινή τιμή προς τους Αγίους είναι η μίμηση της ζωή τους».

 Στο τέλος ευλόγησε το ύψωμα του Αγίου.

 Να σημειώσουμε ότι από φέτος και κάθε χρόνο στο εξής η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως η δεύτερη Πανήγυρις του Ιερού Προσκυνήματος και θα τελείται ιερά Αγρυπνία.

image00001 image00002 image00003 image00005 image00006 image00008 image00012 image00013 image00017 image00019 image00014

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαβάστε ακόμα