Ιερά Αγρυπνία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Από το 2011 με ευγενή φροντίδα ευσεβούς ενορίτισσας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας αποθησαυρίζεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους. Με την ευκαιρία αυτή χθές τελέστηκε ιερά αγρυπνία προς τιμήν της συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Σπυρίδων Μαμασούλας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου και συμμετείχαν επίσης, ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλυβίων, από τις γειτονικές ενορίες, ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Γεώργιος Φλώρος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Φυτειών, ο πανοσιότατος Ιερομόναχος π. Νικόδηομος Ζαβογιάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μαχαιρά καθώς και ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Ασπρογιάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεοχωρίου και ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος, εφημέριος Λεπενούς.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο κ. Σωκράτης Ψιλιάς, Θεολόγος και Φιλόλογος, οποίος αναφέρθηκε στο θαματός γεγονός της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος, στην αιτία για την οποία ονομάστηκε  «Γοργοϋπήκοος» καθώς και στην βαθύτατη πίστη με τηνοποία όχι μόνο πρέπει να καταφεύγουμε στην Υπεραγία Θεοτόκο αλλά με την οποία να αντιμετωπίζουμε τις όποιες απαντήσεις δίνει στα αιτήματά μας, ακόμη και αν οι απαντήσεις αυτές δεν ταυτίζονται με το θέλημά μας.

Κατά την αγρυπνία τελέστηκε η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και αναγνώστηκαν οι Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσε σύντομο κέρασμα προς αναψυχήν.

dsc_0033 dsc_0034 dsc_0015 dsc_0016

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα