Λαγκαδά Ιωάννης: “Η Εκκλησία έχει πάντοτε ανοιχτή την αγκαλιά της για όλους εμάς” (ΦΩΤΟ)

Εις τον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Δημητρίου του Μυροβλύτου  και Ιωάννου του Θεολόγου της περιοχής Αναλήψεως Λαγκαδά, ιερούργησε την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλασιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Μεταξύ των παριστάμενων ευσεβών Χριστιανών, ήταν και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ενώ ξεχωριστή θέση είχαν και τα πολλά παιδιά, τα οποία και παρακολουθούσαν με πολλή ευλάβεια τα τελούμενα, κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της ενάρξεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εκόμισε μικρό απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου κηρύσσοντας την έναρξη των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, κατά τον μήνα Οκτώβριο εις την επαρχία μας επ’ ευκαιρία των εορτών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και του συμπολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά Αγίου Νέστωρος, ενώ προ της Απολύσεως καθαγίασε και τα Ιερά Αντιμήνσια τα οποία και υπέγραψε εις το μέσον του Ιερού Ναού.

Στην κυριακάτικη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελικής Περικοπής, και στο μεγάλο μήνυμα που απευθύνει μέσα από την πονεμένη μάνα, ο Κύριος με την φράση Του «μὴ κλαῖε»,  προς όλον τον δοκιμαζόμενο κόσμο, το οποίο και είναι μήνυμα ελπίδος και χαράς.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ομίλησε μεταξύ των άλλων και περί της Εκκλησίας και την σημασία και το ρόλο που έχει για την ζωή του Πιστού, τονίζοντας ότι ο Ιερός Ναός είναι το λιμάνι εκείνο του κάθε Χριστιανού και ο τόπος της παρηγοριάς του, καθώς και ο χώρος όπου μπορεί κάποιος να συναντήσει τον Θεό και τον άνθρωπο, ζώντας ταυτόχρονα  το μεγάλο Μυστήριο της Καινής Κτίσεως.

Η Εκκλησία μας προσφέρει το αληθινό και το καινούργιο. Κάθε στιγμή που προσερχόμαστε στον Ναό, η Εκκλησία έχει να μας πει και κάτι καινούργιο, το οποίο και μας το λέει με τρόπο που απεργάστηκε η Χάρις του Θεού, αρκεί όμως εμείς μέσα στην καρδιά μας να έχουμε τον πόθο και την λαχτάρα της συναντήσεως μας αυτής με τον Κύριο, επεσήμανε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, για να συμπληρώσει ότι η Εκκλησία δεν είναι ένας ανθρώπινος οργανισμός αλλά είναι η παρουσία του Θεού επί της γης και το βήμα εκείνο όπου μπορεί να πατήσει ο άνθρωπος για να ανέβει στον ουρανό. Η Εκκλησία είναι Κοινωνία Αγίων και είναι Μητέρα της Αγάπης, η οποία έχει πάντοτε ανοιχτή την αγκαλιά της για όλους εμάς.

Καταλήγοντας αφού ευχήθηκε προς όλους, συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να προσερχόμαστε εντός του Ιερού Ναού πάντοτε με συνείδηση καθαρή και να έχουμε ζωντανή παρουσία στην λειτουργική ζωή που μας χαρίζει η Αγία  μας Εκκλησία, μέσα στην οποία τα πάντα είναι κοινά και κυριαρχεί η αρχή της ομοτιμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα