Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου (ΦΩΤΟ)
26 Οκτωβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του καθώς επίσης και του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Νέστορος και άλλων Αγίων. Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν οι κυριές και κύριοι Βουλευτές Άννα Καραμανλή, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, οι τ. Βουλευτές Μαρία Σταυρινούδη και Αργύρης Ντινόπουλος οι κυρίες πολιτευτές Κατερίνα Καλάγκμπορ και Θεοτόκη Ντολάπτσή (Τιτή) και από την Δημοτική Αρχή η Δήμαρχος της πόλεως μας κα Μαρία Ανδρούτσου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Δασόπουλος, Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, ο Παραδοσιακοί Σύλλογοι “Αρκάδων” και “Κρητών” και τα Δημοτικά Σχολεία 1ο και 2ο δια των οδών: Αγίου Δημητρίου – Θ. Κολοκοτρώνη – Στρ. Παπάγου – Γράμμου – Αγίου Δημητρίου.
Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου.
Της Ιεράς Ακολουθίας του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος.
Στο τέλος της ιεράς λιταύνεσης το πλήθος των πιστών έψαλε το κοντάκιο “Τη Υπερμάχω”, προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό Ύμνο.

Εκ του Ιερού Ναού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment