Μητροπολίτης Δωδώνης: “Συμφέρει την Εκκλησία ο χωρισμός…” (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ακούω για τον χωρισμό της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Νιος ήμουν και γέρασα και το ακούω πολλά χρόνια», ανέφερε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος Συνετός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και συνέχισε: «Εις την Σύνοδο της Ιεραρχίας, επί Χριστοδούλου του Μακαριστού, εγώ ζήτησα να το ζητήσει η Εκκλησία, για να δω ποια Πολιτεία θα το δεχτεί. Να απελευθερώσει την Εκκλησία από τους νόμους του κράτους».

«Πως θα γίνει ένας παπάς, το λέει ο νόμος. Πως θα διοριστεί ο παπάς το λέει ο νόμος. Πως θα τιμωρηθεί ο παπάς το λέει ο νόμος. Θα μας δώσουν αυτή τη χαρά της ελευθερίας; Αποκλείεται», σημείωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης.

Ο ίδιος συνέχισε: «Εάν γίνεται συνδυασμός με το οικονομικό μέρος, δηλαδή των μισθό των παπάδων, απαντώ. Πρώτον, σε όλο τον κόσμο πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος. Αν δεν μας χρειάζονται, είναι πάρα πολύ εύκολο να πούνε στο πρόγραμμά τους ότι εμείς δεν θα δώσουμε τον μισθό. Να μας δώσουν πίσω την περιουσία γιατί υπάρχει υπογραφή σύμβασης. Υπάρχει σύμβαση. Δώσαμε εκατομμύρια στρέμματα για να πληρώνονται οι παπάδες.

«Βεβαίως συμφέρει την Εκκλησία ο χωρισμός. Εμείς περιμένουμε πότε θα το κάνουν αυτοί, αλλά δεν το κάνουν».

Για το θέμα των Θρησκευτικών είπε: «Λύθηκε χθες το βράδυ».

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΙ:

enikos.gr

Διαβάστε ακόμα