Νέα Μοναχή στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου (ΦΩΤΟ)

Την Ρασοφορία νέας Μοναχής τέλεσε την Κυριακή 23/10, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Πρόκειται για την Μοναχή Ευφημία, κατά κόσμον Αλεξάνδρα Νάνου, απόφοιτο της Σχολής Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην Ρασοφορία παρέστησαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «κάθε απόφαση αφιερώσεως στο Θεό είναι γεγονός ζωής, είναι καρπός ελεύθερης επιλογής. Οι άνθρωποι ενίοτε κάνουν κακή χρήση της ελευθερίας τους και στέκονται απέναντι στον Θεό, αφιερώνονται σε ιδέες και θεωρίες, σε ανθρώπινες επιδιώξεις, επιζητούν την τιμή, τη δόξα, τον πλούτο, τα επίγεια και εφήμερα. Όμως, υπάρχουν και αφιερώσεις, που στα μάτια των κοσμικών ανθρώπων φαντάζουν παράδοξες. Στην τόσο εκκοσμικευμένη εποχή μας, που κυριαρχεί ο ορθολογισμός, υπάρχουν ψυχές που μετατρέπουν την ελευθερία τους σε γεγονός θέωσης. Έτσι η ζωή αποκτά νόημα και καταξιώνεται…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «μία ακόμη νεανική ψυχή αποφασιστικά εισέρχεται στη μοναστική δοκιμασία, λαμβάνει νέο όνομα και φέρει επάνω της τον σταυρό του Χριστού. Η αφιέρωσή της είναι μία απάντηση στους αρνητές, ένα ράπισμα απέναντι στις αιρέσεις, όπως συνέβη με την Αγία της οποίας το όνομα, πλέον, θα φέρει, απέναντι σε εκείνους που επιδιώκουν την αποϊεροποίηση και τον διχασμό, την αποξένωση από τα ιερά και τα άγια του τόπου μας…».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του γιατί τα μοναστήρια μας «αποτελούν στολίδια, είναι φάροι φωτεινοί, ζωντανά σημεία προσευχής, αφιερώσεως, πνευματικής καθοδήγησης και προσφοράς προς το λαό μας…».

Τέλος, επαίνεσε τους γονείς της νέας Μοναχής, «που στέκονται άξιοι αυτού του δώρου του Θεού και παραδίδουν οι ίδιοι το παιδί τους στα χέρια Του. Θα νιώσουν και οι ίδιοι μεγάλη χαρά, βλέποντας το παιδί τους να ζει, πλέον, μια παραδείσια ζωή…».

koura_ta3iarxes_15 koura_ta3iarxes_28 koura_ta3iarxes_27 koura_ta3iarxes_01 koura_ta3iarxes_29

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα