Ο άγνωστος διάλογος Τσίπρα – Ιερώνυμου για τα Θρησκευτικά

Το ζήτημα των θρησκευτικών και της αλλαγής του μαθήματος, προκάλεσε εντάσεις μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης με πολλά επεισόδια. Θεωρήθηκε μάλιστα πιθανό να κλονιστούν οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, οι οποίες μέχρι τότε ήταν εξαιρετικές.
Το Έθνος της Κυριακής, αποκαλύπτει την άγνωστη μέχρι σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών, στην οποία το θέμα, φέρεται να έχει λυθεί. Ή καλύτερα να έχει παραπεμφθεί προς επίλυση για χρόνο μεταγενέστερο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία, φέρεται να έχει γίνει αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής του Αρχιεπισκόπου την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικός του καλού κλίματος μεταξύ των δύο ανδρών είναι ο διάλογος.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Κύριε πρόεδρε, είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Πρέπει όμως να εργαστούμε από κοινού για το καλό της χώρας, με διάλογο και συναίνεση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συγκρουόμαστε.

Αλέξης Τσίπρας: Έχετε δίκιο. Εμείς υποστηρίζουμε τη μετατροπή των Θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο για τη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών.

Τη συμφωνία μεταξύ των δύο, σφράγισε στις 28 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο. Στον διάλογο μπροστά στις κάμερες ο υπουργός έλεγε άλλωστε ότι το πρόγραμμα που θα εκπονηθεί “θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την εκκλησία.”

newsit.gr

Φωτο: Χτήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin