Ο Μητροπολίτης Εδέσσης στην 104η επέτειο της Απελευθερώσεως των Γιαννιτσών (ΦΩΤΟ)

Στον ίδιο ιερό ναό όπου τελέσθηκε η πρώτη δοξολογία για την νικηφόρα είσοδο των Ελληνικών στρατευμάτων στην πόλη των Γιαννιτσών και την απελευθέρωσή της από τον πέντε αιώνων Τουρκικό ζυγό την 20η Οκτωβρίου του 1912, τον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1858) τελέσθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρυστόστομος Πλίσκας, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και γενικότερα στην θέση των μαρτύρων στην ζωή της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Φωτεινή Καγιογλίδου, Διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Στις ιερές ακολουθίες και τις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Γ. Στάμκος, η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Θ. Τζάκρη, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, της Αστυνομίας και των φορέων της περιοχής.

1wmht_2725 5wmht_2752 4wmht_2751 3wmht_2745

Ι. Μ. Εδέσσης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin