Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βενετίατο 19ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος (EPPGroup), με θέμα ”οικοδομώντας την ειρήνη και την ασφάλεια”.

Το συνέδριο ασχολήθηκε με τον διαπολιτισμικό διάλογο της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής με εκπροσώπους εκκλησιών και θρησκειών, αναλύοντας τις λεπτές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη που πλήττεται από την τρομοκρατία.

Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος ως ένας εκ των επισήμων ομιλητών, ανέλυσε τα σύγχρονα προβλήματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Στη συνέχεια υπενθύμισε τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για την ανάγκη σεβασμού των θρησκειών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επίσης μνημόνευσε την πρόσφατη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στη Λέσβο, στον καταυλισμό προσφύγων, και το κοινό μήνυμα ειρήνης και προστασίας των αδυνάμων που εξέδωσαν.

Το EPPGroup αποτελεί την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προωθεί τις αξίες της ειρήνης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.

epp-1 20161020_101943

Ι. Μ.Γαλλίας

Διαβάστε ακόμα