Μεγαλειώδης υποδοχή της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στον Πειραιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Κοινοποιήστε

Μεγαλειώδης υποδοχή της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στον Πειραιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με ευλαβικό σεβασμό, ευσεβή συγκίνηση, μεγαλοπρέπεια και τιμές αρχηγού κράτους, αναχώρησε το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, με κανονιοφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, η οποία θα εκτεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου Πειραιά έως τις 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα επιστρέψει και πάλι στην Πάρο.

Πλήθος παριανών πιστών και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συνόδευσαν κατόπιν παράκλησης και δέησης προς στη Θεοτόκο, την λιτανευτική πομπή αναχώρησης της εικόνας, λίγο πριν την επιβίβασή της στο πολεμικό πλοίο.Στην άκρως σεβάσμια ατμόσφαιρα της στιγμής, δεκάδες αλιευτικά σκάφη παρέμειναν γύρω από το πολεμικό πλοίο, το καράβι της γραμμής σφύριζε πανηγυρικά αναμένοντας την αναχώρηση της εικόνας, ενώ εκατοντάδες κόσμου την αποχαιρετούσαν με κατανυκτική συγκίνηση.

Η λιτανευτική πομπή που κατέληξε στο λιμάνι της Παροικίας ξεκίνησε φυσικά από την εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Η εικόνα έχει μεταφερθεί εκτός Πάρου για προσκυνηματικούς λόγους, άλλη μια φορά και συγκεκριμένα το 1994, στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στον Πειραιά για να υποδεχτούν την εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Η ουρά των πιστών ξεκίναγε από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει έως τον Αγ. Δημήτριο στα Ταμπούρια, φτάνοντας το 1,5 χιλιόμετρο.

parianostypos.gr / piraeuspress.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment