Ομπάμα: “Ο Οικ. Πατριάρχης είναι στυλοβάτης σοφίας και διαφωτισμού για τους ανθρώπους”

Με λόγια που αποπνέουν σεβασμό και αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε επιστολή του προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας του δίνει εγκάρδιες ευχές για τη συμπλήρωση 25 ετών στο πηδάλιο της Πρωτόθρονης Εκκλησίας.

Η επιστολή που παρουσιάζει σήμερα το CNN Greece εστάλη από το Λευκό Οίκο στις 20 Οκτωβρίου 2016 και έχει ως εξής:
«Αποδίδω φόρο τιμής στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη συμπλήρωση των 25 ετών από την εκλογή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Καθοδηγούμενος από τις διδαχές της πίστης του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι στυλοβάτης σοφίας και διαφωτισμού για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το ακατάπαυστο έργο του που αφορά, την προώθηση της ειρήνης και της αδελφοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την υποστήριξη των προσφύγων, μας ενθαρρύνει να φροντίζουμε για τον πλανήτη που ζούμε. Έχει βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις διαφορές και όλα όσα κρατούν μακριά τους ανθρώπους διαμέσου της ιστορίας.
Στην επίκεντρο των προσπαθειών του βρίσκεται η θεμελιώδης αλήθεια για την ανθρωπότητά μας: ότι είναι ιερή υποχρέωσή μας να αναλώσουμε τον χρόνο μας εδώ, στη γη,όλοι μαζί για να σφυρηλατήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για όλους – συμπεριλαμβανομένων και των μελλοντικών γενεών. Ελπίζω ότι τα χρόνια που θα έρθουν να φέρουν συνεχόμενες ευλογίες στη διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για το ξεχωριστό αυτό ορόσημο».

cnn-greece-epistoli-obama-se-oikoymeniko-patriarxi

Φως Φαναρίου

Διαβάστε ακόμα