Πλειάδα Αρχιερέων στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με την καθιερωμένη Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το εσπέρας της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου 2016.

Στην Ι. Αγρυπνία προσήλθαν και παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Νέας Ἰωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος και χοροστάτησε στον Εσπερινό ευχηθείς καταλλήλως εκ μέρους και των λοιπών Ιεραρχών στον Σεβ. Μητροπολίτη μας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος. Στον Όρθρο της Ι. Αγρυπνίας χοροστάτησε ο ηδύμολπος Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ στην Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατά την εκκλησιαστική τάξη.

Η αγάπη και η παρουσία τόσο των αγίων Αρχιερέων όσο και του Ποιμνίου, έδωσαν στην Ακολουθία πανηγυρικότερο χαρακτήρα, γεγονός που εύφρανε Κλήρο και Λαό ιδιαιτέρως, χωρίς να αλλοιώσει την σεμνότητα και την ιεροπρέπεια του χαρακτήρος της καθιερωμένης πλέον Ι. Αγρυπνίας.

Πλήθος Κληρικών εκ της Ι. Μητροπόλεώς μας ως και εξ άλλων Ι. Μητροπόλεων συνιερούργησαν, ενώ η συμμετοχή του Λαού ήταν ικανή καθ’ όλη την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας. Τους ιεροψαλτικούς χορούς εκόσμησαν με την σεμνή παρουσία τους και τη κατανυκτική μελωδία τους Μοναχές εκ του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός», της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου και της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, ενώ τον Άμβωνα διακόνησε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής «Παναγία Πάντων Χαρά» και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφερθείς στην προσωπικότητα του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου, ως Ιεράρχου και Μάρτυρος, ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα «ερατεινό» και «αξιοσέβαστο» Ποιμενάρχη μας, διερμηνεύοντας και τα ευλαβή αισθήματα Κλήρου και Λαού προς το Ιερό Πρόσωπό του.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με θερμούς λόγους ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τον Ι. Κλήρο και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεώς μας, τις μοναχές που διακόνησαν τα αναλόγια υπό την Γερόντισσα του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός» Μεθοδία, κυρίως όμως το ευσεβές Ποίμνιό του, που παρά το προχωρημένο της ώρας, εξεδήλωσε την αγάπη του στον Επίσκοπο και Μητροπολίτη του και ευλογών από καρδιάς ευχήθηκε σε όλους και τα δικά τους έτη να είναι μακρά και σωτήρια, ώστε οι πάντες να λάβουν την χάρη του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

index index-1 index-2 index-3 index-4 index-5 index-6 index-7 index-8 index-9 index-10 index-11 index-12 index-13 index-14 index-15 index-16 index-17 index-18 index-19 index-20 index-21 index-22 index-23 index-24 index-25 index-26 index-27 index-28 index-29 index-30 index-31 index-32 index-33 index-34 index-35 index-36 index-37 index-38

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin