Στα 25 χρόνια του Οικ. Πατριάρχη η Ιερά Σύνοδος Κρήτης

Για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 25 χρόνων Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης μετέβησαν στο Φανάρι στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην Κωνσταντινούπολη μετέβη σύσσωμη η ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, εκτός του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Ειρηναίου, ο οποίος είχε έκτακτο κώλυμα.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, σε κατ’ ιδίαν ακρόαση και εξέφρασε στον κ. Βαρθολομαίο «τα σεβάσματα, την αφοσίωση και την αγάπη του πληρώματος της Εκκλησίας Κρήτης, “ναυαρχίδος” του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το νέο μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλο, ο οποίος έλαβε την πατριαρχική ευχή στο ξεκίνημα της αρχιερατικής του διακονίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Συνόδου, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της Επαρχιακής Συνόδου και παράλληλα διετύπωσε τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Κρήτης, για την ουσιαστική συμβολή της στην πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και την πολύτιμη εν γένει προσφορά και μαρτυρία της, ευχήθηκε δε μακρά και πολύκαρπη αρχιερατεία στο νέο μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλο.

neakriti.gr

Διαβάστε ακόμα