Στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ρόδου

Στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος στα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν, όπως το μάθημα των θρησκευτικών, τάσσεται και η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» μετά την ανοιχτή στήριξη προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που παρείχε η Εκκλησία της Κρήτης και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, οι Ιερές Μητροπόλεις που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή γραμμή.
Πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος σε επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα, ξεκαθαρίζει πως ταυτίζεται απόλυτα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον τρόπο που αντιμετώπισε το «σημαντικό και λεπτό αυτό θέμα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Απολύτως συμφωνώ μαζί σας και χαίρω για την αντιμετώπισιν του θέματος τούτου από την δική Σας πλευρά. Είμαι απολύτως μαζί σας!»
Η ταύτιση Αθήνας και Κρήτης για το μάθημα των θρησκευτικών είναι ένα μόνο από τα ζητήματα στα οποία θα ακολουθήσουν οι δύο εκκλησίες κοινή στρατηγική. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης έχουν προγραμματίσει για τα μέσα Νοεμβρίου σειρά συναντήσεων, ώστε να χαραχθεί κοινή στρατηγική για πολλά εκκλησιαστικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.
Όσον αφορά τις Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου δεν έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα καμία επίσημη θέση –πλην της Μητρόπολης Ρόδου που έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αυτά τα ‘καυτά’ ζητήματα που συνταράσσουν τις σχέσεις της εκκλησίας με την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα