Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας

Σε τακτική συνεδρία της, προεδρεύοντος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, συνήλθε στις 18 Οκτωβρίωου 2016 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Η Συνοδος αποφάσισε τη σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής για τους εορτασμούς της εικοσιπενταετίας από της συγκλήσεως της Συνόδου της Χαρκοβίας το 1992.

Επίσης θεσπίσθηκε ονομαστική υποτροφία του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας για αριστούχους φοιτητές των ανώτατων εκπαιδευτικών θεολογικών ιδρυμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Για λόγους υγείας από την Ιερά Μητρόπολη Βολύνσκ επαύθη ο Μητροπολίτης Βολύνσκ και Λούτσκ  κ. Νήφων ο οποίος διορίσθηκε πλέον Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Λούτσκ. Στον κ. Νήφωνα εξεφράσθη η ευαρέσκεια της Συνόδου για τους πολυετούς κόπους και μόχθους του στην περιοχή Βολύν.

Επίσκοπος Βολύνσκ και Λουτσκ διορίσθηκε ο Επίσκοπος Καμέν-Κασίρας κ. Ναθαναήλ, ο μέχρι σήμερα βοηθός της επαρχίας Βολύνσκ.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος προέβη σε εκλογή Επισκόπων και ασχολήθηκε με τρέχοντα διοικητικά ζητήματα που αφορούσαν τις επαρχίες και τις Ιερές Μονές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

mospat.ru

Διαβάστε ακόμα