Θυρανοίξια Ιερού Ναού από το Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου  στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην Ζόγκα  Αργολίδος ,τελέστηκαν τα θυρανοίξια  παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στο Γεννέσιο της Θεοτόκου.   Τα θυρανοίξια και τον Αγιασμό τέλεσε  με τις ευλογίες του  Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,ο εψηφισμένος Μητροπολίτης  Αρτης  Καλλίνικος .

Ο μικρός αλλά περικαλλής Ναός βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα του προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου  που  βρίσκεται  στην περιοχή Ζόγκα Αργολίδας, περίπου 5χλμ από το Κεφαλάρι Άργους,. Ο Ιερός Ναός  που είναι αφιερωμένος στην  Παναγία  θεμελιώθηκε το 2015.

Ο δημιουργός του συγκροτήματος, Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος Γρηγοριάτης ο οποίος σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον  Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και τον Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο  ,  την Αδελφότητα της Μονής και τον ανώνυμο συνδρομητή που χωρίς αυτόν  δεν θα είχε φτιαχτεί ο ναός της Παναγίας , ένα   όνειρο του  Αγιορείτη μοναχού  από τα παλιά που εκπληρώθηκε.  Ακολούθησε πανηγυρικώς εσπερινός μετά θείου κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Αρτης Καλλίνικο.

 

zogka1zogka1a

zogka1aa zogka1aaaa zogka1aaaaaa zogka1aaaaaaa zogka1aaaaaaaa zogka1aaaaaaaaa zogka1aaaaaaaaaaa zogka1aaaaaaaaaaaaa zogka1aaaaaaaaaaaaaa zogka1aaaaaaaaaaaaaaaa zogka1aaaaaaaaaaaaaaaaaa zogka1aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin